New studio, Timetable, Vilnius 🧚

Sveiki, mielieji🌼

Štai ir atėjo ta diena, kai noriu su Jumis pasidalinti naujienomis. Taip, jau daugelis iš jūsų girdėjo, kad Vilniaus senamiestyje atsidarys Jivamukti jogos studija. Bet išties, labai tikiu, kad tai bus kur kas daugiau nei tik erdvė ištobulinti jogos asanas ar rasti minčių ramybę. Taip, tikiuosi ten tikrai rasite ir tai. Bet taip pat noriu parodyti, jog joga nėra tik iš Rytų į Vakarus atvežta ir perskiepyta dvasinė praktika. Joga, tai gyvenimo būdas. Ir kiekvienam, tai gali būti labai individualu. Man joga, tai menas, muzika, pokalbiai, jaukumas, sielos lankstumas, draugai, juokas ir visa kita, kas supa mano kasdienybę. Jogos nereikia ieškoti toli, ji čia pat. Tik reikia ją pastebėti. Tai akimirkos, kai sustabdome savo vidinį kritiką ir labiau pamilstame save. Tai minutės, kai išties išgirstate savo draugą, o ne planuojate, ką jam atsakyti, kad nuskambėtumėte, jog duodate stiprų gyvenimšką patarimą. Tai mili sekundė priešais skulptūrą, paveikslą ar tiesiog akiai malonų vaizdinį, kai suprantate, jog jis jus palietė ir tas prisilietimas nebus pamirštas. Tai pokalbiai tyloje; su savimi, artimuoju ar vėju.

Daugelis jūsų žino, jog mano ryšys su joga ilgą laiką buvo tiesiog draugystė, o pagrindiniai elementai, kurie mane formavo, tai buvo dizainas, menas, kūryba, kelionės bei socialiniai ryšiai. Dienas praleisdavau žmonėms kurdama namus, vėliau tai peraugo į vizualinio identiteto kūrimą įvairaus dydžio įmonėms. Tai iki šiol yra mano gyvenimo dalis, tad ir ši studija bus ne tik apie jogą, ji bus dviejų sesių kuruotas projektas, kuriame rasite meno, muzikos, pokalbių, knygų bei daug vietos fantazijai. Tai “yoga and all that jazz”. 

Tad susitikime jau šio spalio pabaigoje Raugyklos gatvėje 3, naujai atrestauruotame name, trečiame aukšte. Pažadame, bus smagu tiek ant kilimėlio, tiek nulipus nuo jo. 

Sesės,

Feel Well, Do well

Jivamukti jogos studija/Kalendorius

WE SAY:

Dalinuosi su jumis visa informacija – tvarkaraščiu bei klasių aprašymu. Svarbu paminėti, jog jivamukti jogos metodas laikomas vienas praktiškiausių jogos metodų. Jivamukti mokymo stilius remiasi “hands on” filosofija, kai mokytojas klasės metu daug koreguoja bei padeda studentams atlikti asanas lengvais pataisymais. To pasekoje daug greičiau jaučiamas pasikeitimas tiek kūne, tiek pačios asanos išpildyme. Taip pat visuomet praktikuojame bent 5ių minučių meditaciją, atsakingai renkame muzikos takelį bei kiekvieną mėnesį aptariame pasirinktą dvasinę, gyvenimišką ar socialiai svarbią temą keliais sakiniais. Tai praktika labiausiai primenanti mūsų kasdienį gyvenimo būdą – su iššūkiais, ramybės paieškomis bei laimės prieskoniais. Daugiau informacijos susipažinimui ir išsisaugojimui čia.

Jivamukti Joga

DEFINITION:

„Jivamukti joga“ siūlo fiziškai aktyvias ir intelektualiai stimuliuojančias jogos pamokas. Užsiėmimai apima „Vinyasa“ (pastovaus judesio asanų sekos), hands-on pagalba kiekvienam praktikuojančiam, „Pranajama“ (kvėpavimo pratimus), meditaciją, sanskrito giedojimą, jogos filosofinius mokymus ir gilų atsipalaidavimą. Kad praktika būtų įkvepianti, asanų sekos nuolat keičiasi. Muzika atlieka neatsiejamą vaidmenį užsiėmimuose. Praktikos trunka 60–90 minučių ir yra atviros visiems lygiams.Jivamukti jogos metodas yra vienas iš devynių tarptautiniu mastu pripažintų Hatha jogos stilių. Kitos aštuonios kryptys: Aštanga, Iyengar, Vinyasa yoga, Sivananda, „Integral“, Bikram, Kripalu ir Kundalini.

Kainoraštis

TO PAY:

Kurdami šią studiją stengėmės siekti paprastumo bei aiškumo kiekvienam apsilankiusiam. Tad ir mūsų kainoraštis bei visa kainų politika yra tokia, kad visiems būtų aišku, ką gauna bei paprasta atsiskaityti. Tad, kad aiškiai suprastumėte, jog pasirinkote tai, kas jus domina: naujokams 4i kartai – 40 eur (galioja 2 savaites). Tuomet jūsų laukia trys pasirinkimai. Visiems pamilusiems ir negalintiems atsisveikinti ongoing nelimituotas abonementas – 95 eur/kalendorinis mėn. Šis abonementas jums leis ne tik pamilti visas įmanomas klases, tačiau taip pat tapsite Curated by Sisters nariu – nuolaidos mūsų prekėms, pirmenybės teisė į visas jogos bei pilates stovyklas, renginius. Tačiau tai nėra viskas, dar siūlome 5-ių klasių mėnesinį abonementą už 69 eur/kalendorinis mėn.  bei visiems nemėgstantiems įsipareigojimų vienkartinis mokestis – 15/18 eur.
Studijos tikslas sukurti bendruomenę, tad ir vietų skaičius nėra nelimituotas. Visiems, kurie jau susidomėjo siūlau rašyti man tiesiai į hello@curatedbysisters.com – atsiųsiu jums detales, kur ir kaip galima apmokėti. 

Kas ji, ta Aistė Stragytė?

TO TRY:

Visuomet sunkiausia rašyti apie save. Dažnas, kaip išsisukimo planą peršoka į trečiąjį asmenį ir bando pasižiūrėti iš šalies. Bet juk tai, kas esame mes, labiausiai yra viduje, o ne išorėje. Tad ir ta šypsena, akys, laikysena, rankos ar kūno judesiai, kuriuos pamilstame iš tiesų tėra mūsų vidaus refleksija. Tik aišku, ten sunku kapstytis. Tad viskas dažniausiai prasideda taip: “Aš, Aistė Stragytė. Esu keliautoja,  interjero bei grafikos dizainerė, laisvalaikiu grafomanė ir šokių aikštelės fanė”. Tai tiesa, bet esu dar ir milijonas kitų dalykų bei energijų. Visgi visa kita, tarsi už kadro, nes tam, kad tai pamatytume mums svarbu susipažinti. Tad iki tol, trumpai papasakosiu, kas esu ant jogos kilimėlio. Praėjusių metų rudenį pradėjau savo mokytojos kelią Jivamukti jogos mokykloje. Iki tol, jau 8is metus praktikavau “kitoje kilimėlio pusėje”. Buvo visko, bet noras pažinti giliau visuomet išliko. Tad sesės įkalbėta atsiradau Indijoje. Jei būčiau sureagavusi į sesės siūlymus anksčiau, būčiau Kosta Rikoje. Jivamukti kaip metodas, gimęs Niujorke 80-aisiais. Ilgą laiką, tik ten ir galima buvo siekti šios mokyklos diplomo, visgi mokykla taip išaugo, jog dabar mokymai vyksta dukart per metus, skirtingose pasaulio vietose. Tai itin gerbiama metodika jogos pasaulyje, nes ne tik siekia nepriekaištingo profesionalumo mokymo procese, tačiau taip pat ir nepamiršta senųjų jogos tradicijų bei prikelia jas naujiems apmąstymams, kurie galėtų būti taikomi šiandienoje. Mano nuomone, tos valandos praleistos ant kilimėlio kasdien nuo 6ių ryto iki 11-os vakaro septynias ištisas savaites mane ne tik pripildė teorinių ir praktinių žinių, tačiau taip pat suteikė galimybę pažinti save bei savo kūną visai kitaip – atsakingai, gerbiančiai ir visuomet smalsiai. Daugiau apie mane bei pačia Jivamukti mokyklą galite paskaityti čia.

To do or to be yoga?

REPEAT:

Tam, kad pajusti, pirmiausia reikia susipažinti. Laukiu jūsų Raugyklos gatvėje 3, visų pramintame “kiaušinio skvere”, kur visai neseniai pradėjo naują gyvenimą entracito spalvos renovuotas pastatas. Studija 3iame aukšte. Bet dar neskubėkite dėtis jogos tamprių – dailiname sienas bei organizuojame atidarymo vakarėlį. Greitai atskleisime daugiau informacijos ir jūs tikrai būsite pirmi apie tai sužinoję.Tad pakolkas bendraukime laiškais – hello@curatedbysisters.com Rašykite, jei norite įsigyti jogos kilimėlį ir reikia patarimo, jei ramybės neduoda tai, kad jūs nelankstus/ti, jei norite įsigyti abonementą ar tiesiog norite pasidalinti savo istorijomis susijusiomis su tuo, kas jums yra joga gyvenime.